Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Πρόγραμμα εισόδου στην αγορά εργασίας ανέργων νέων έως και 29 ετών

Σε αυτή την κρίσιμη οικονομικά περίοδο, το πρόγραμμα εισόδου στην αγορά εργασίας για νέους/ες έως 29 ετών του υπουργείου εργασίας αποτελεί μια ουσιαστική στήριξη,που μπορεί να συνδράμει τις επιχειρήσεις, χωρίς να επιφέρει επιπλέον μισθολογικό κόστος.

Με βάση αυτό το πρόγραμμα, η κάθε επιχείρηση ανεξάρτητα εταιρικής μορφής δικαιούται να απασχολήσει για ένα πεντάμηνο ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ ανέργους όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να απασχολήσουν αντίστοιχο αριθμό ανέργων με το 30% του αριθμού των εργαζομένων που απασχολούν (ακόμη και αυτές που δεν απασχολούν καθόλου προσωπικό μπορούν να απασχολήσουν έναν άνεργο).

Αν κάποια επιχείρηση μετά το πεντάμηνο θελήσει να προσλάβει τον άνεργο που υλοποίησε σ'ατήν την πρακτική άσκηση, θα επιδοτηθεί το σύνολο των ασφαλιστικών της εισφορών για ένα ολόκληρο χρόνο.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟΥ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΒΑΡΥΝΣΗ ΟΥΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΝ ΑΝΕΡΓΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου