Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Συνάντηση με τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο


Στις 18 Απριλίου 2013 συναντήθηκα με τον Ανεξάρτητο Βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο στα γραφεία του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος - του οποίου είναι συντονιστής - μετά από δική του πρόσκληση.

Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προβλήματα που απασχολούν την ασφαλιστική αγορά και κυρίως  αυτά της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης.
Στη μία ώρα που διήρκησε περίπου η συνάντηση, τον ενημέρωσα για τα σημαντικότερα προβλήματα, με βάση  τα εκατοντάδες emails που μου στείλατε όλοι εσείς και σας ευχαριστώ με την ευκαιρία για τη συμμετοχή σας.
  Ήταν αρκετά ενημερωμένος για την αγορά μας και σ' αυτό συντελεί το πέρασμα του ιδίου, αλλά και της συζύγου του από την ασφαλιστική αγορά, συνεργαζόμενος κατά το παρελθόν με πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία, αλλά και εκ του γεγονότος ότι είχε την πολιτική ευθύνη της παρακολούθησης του χώρου, ως Τομεάρχης επί Κώστα Καραμανλή, από το 1999 μέχρι έως και το 2007, με στενό συνεργάτη έως το 2004 τον Θ. Σκορδά, νυν Υφυπουργό Ανάπτυξης.Τα ζητήματα που του έθεσα, με τυχαία σειρά ,είναι τα ακόλουθα :

1)     Φορολόγηση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

2)     Φορολογικά κίνητρα στην κοινωνία  για Ατομικά & Ομαδικά Συμβόλαια


3)     Ανάκληση αδειών λειτουργίας ασφαλιστικών εταιρειών

4)     ?μεση λύση για Ασπίς & Commercial Value


5)     Ασφαλιστικός Τειρεσίας

6)     Πιστοποίηση γνώσεων & εξετάσεις ανά πενταετία- νόμος 4141/2013


7)     Πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια στην αγορά- ρόλος της ΔΕΙΑ

8)     Άυλη εμπορική αξία(χαρτοφυλάκια Διαμεσολαβητών)


9)     Τραπεζικός αθέμιτος ανταγωνισμός

10) Ανύπαρκτος έλεγχος στις Ε.Π.Υ.


11) Μη πραγματοποίηση εξετάσεων για συγκεκριμένες κατηγορίες διαμεσολάβησης πάνω από  δυο χρόνια

12) Δικαίωμα συμβολαίου στις ασφάλειες αυτοκινήτου πολύ υψηλό


13) Διαδικτυακές πωλήσεις σφαλιστικών εταιρειών με παράλληλη προσφορά διάφορων δώρων

14) Τεράστιες αυξήσεις στα ισόβια νοσοκομειακά προγράμματα & διασφάλιση καταναλωτών στα νέας γενιάς νοσοκομειακά (ετησίως ανανεούμενα)


Ο κ. Νικολόπουλος δήλωσε πως είναι διατεθειμένος μέσω  της θεσμικής του ιδιότητας να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων και ζήτησε να συνεργασθεί προκειμένου να αναδείξει τα προβλήματα στην Εθνική Αντιπροσωπεία, με ανάλογες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου