Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του νέου προέδρου της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. κ. Καββαθά κατά την παρουσία του στο δ/σ του ΕΕΑ

           Ατελείωτα είναι τα προβλήματα των μικρομεσαίων τόσο από την κρίση όσο και από τις πολιτικές που ασκούνται από τις κυβερνήσεις. Τελικό αποτέλεσμα δεν είναι μόνο να πληγούν χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις αλλά και η ίδια η έξοδος από την κρίση και η προϋπόθεση αυτής, η ανάπτυξη. Χωρίς πολιτικές ανάπτυξης για τις μικρές επιχειρήσεις δεν είναι δυνατή η ανάπτυξη της ίδιας της οικονομίας.

         Αυτά ήταν τα βασικά συμπεράσματα από τη ομιλία του νέου προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργου Καββαθά ο οποίος εξέθεσε αναλυτικώς τις θέσεις της Συνομοσπονδίας
 
 στο Δ.Σ. του ΕΕΑ, ανοίγοντας ένα νέο διάλογο τις τάξεις των μικρομεσαίων και των φορέων τους όπως τα επιμελητήρια, και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του κ. Καββαθά είναι τα εξής:
 
  • Με τις πολιτικές που ασκούνται, αν κάποιος δει «φως στο τούνελ» να προσέχει, δεν είναι η ανάπτυξη, είναι το τρένο που έρχεται να τον συντρίψει»!
  • Δέκα μήνες μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης ο Πρωθυπουργός της Χώρας δεν έχει δεχθεί ακόμη τα Προεδρεία της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ για να ακούσει τις απόψεις τους!
  • Μιλάνε όλοι οι ευρωπαίοι για ανάπτυξη μέσα από της μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά η κυβέρνηση βλέπει μόνο μεγάλους επενδυτές. Πότε θα «ωριμάσουν» οι νέες επενδύσεις για να γίνουν, αν γίνουν, και τι ανάπτυξη και απασχόληση θα φέρουν ; Σε ένα, σε δυο χρόνια ; Και 200.000 θέσεις εργασίας να φέρουν τι θα γίνει με τους υπόλοιπους 1,3 εκ που θα παραμείνουν άνεργοι; Στις μικρές επιχειρήσεις όμως η απασχόληση και η ανάπτυξη είναι άμεση.
  • Σύμφωνα με την Ε.Ε. το 85% των νέων θέσεων εργασίας δημιουργούνται στις μικρές επιχειρήσεις. Η κυβέρνηση κωφεύει.
  • Η κυβέρνηση κάνει προσχηματικό διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους αλλά δέχεται τις «συμβουλές» μιας πανσπερμίας «άσχετων», περίεργων και διαπλεκόμενων.
  • Ζητήσαμε από τις τράπεζες και την κυβέρνηση άλλη διευθέτηση δανείων και άλλη πολιτική χρηματοδότησης. Ήταν αρνητικές για όσους δεν έχουν ασφαλιστική, φορολογική ενημερότητα, όσοι είναι στον Τειρεσία… Απαντήσαμε με προώθηση της ιδέας της Αναπτυξιακής Τράπεζας Μικρομεσαίων με την συνένωση σε κοινό δίκτυο των 13 Συνεταιριστικών Τραπεζών.
  • Η ΓΣΕΒΕΕ για τις καθυστερούμενες εισφορές στον ΟΑΕΕ πρότεινε το «πάγωμα» και κεφαλαιοποίηση των οφειλών, ελεύθερη επιλογή κλάσεων για τα επόμενα δύο χρόνια και επαναφορά όταν μπορέσει. Ομοίως, οι οφειλές για την έξοδο στη σύνταξη πρέπει να διευθετηθούν πιο απλά και ευνοϊκά γιατί δεν μπορούν πολλοί συνάδελφοι να βγουν στη σύνταξη.
  • Ζητάμε να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλοι οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ ανεξάρτητα αν δεν μπορούν να καταβάλουν την εισφορά.
  • Προωθούμε ένα κοινωνικό δίκτυ προστασίας και παροχής ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών ιατρείου σε κτήριο της ΓΣΕΒΕΕ προς πάσχοντες συναδέλφους για να καλύψουμε κάποιες βασικές ανάγκες τους. Με την κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής στα επιμελητήρια η κυβέρνηση στην ουσία κτυπάει και το δικό μας συνδικαλιστικό κίνημα αφού είναι γνωστό ότι παίρνουμε ενίσχυση από τα επιμελητήρια.
  • Πρέπει να δημιουργηθεί μια κοινή βάση δεδομένων για όλους τους μικρομεσαίους της χώρας ώστε να είναι δυνατή η άμεση και αμφίδρομη επικοινωνία και ενημέρωση με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Πηγή : eea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου