Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Πτώση της ασφαλιστικής παραγωγής 13,9% στο πρώτο δίμηνο του 2013

Δίχως τα unit linked προϊόντα, η συνολική πτώση της παραγωγής περιορίζεται στο 7,1%, ποσοστό σαφώς χαμηλότερο από το 13,9%

Απώλειες στα μεγέθη της καταγράφει και το 2013 η ασφαλιστική αγορά, με τα έσοδα του πρώτου διμήνου του έτους να εμφανίζουν μια υστέρηση της τάξης του 13,9%, στα 690 εκατ. ευρώ, εμφανώς επηρεασμένα από την πτωτική πορεία του κλάδου Ζωής.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του 
iw, καθοριστικός παράγοντας διαμόρφωσης της συνολικής εικόνας της αγοράς αποτελεί φέτος η κατηγορία των unit linked προϊόντων, όπου στο πρώτο δίμηνο εμφάνισαν πολύ μεγάλη πτώση, 69,5%, λόγω κυρίως της αντιστροφής της τάσης που καταγράφονταν πέρυσι στα προϊόντα αυτά, τα οποία είχαν κερδίσει το ενδιαφέρον των ασφαλισμένων, καθότι προσέφεραν ασφάλεια στις αποταμιεύσεις τους. 

Φέτος, που το κλίμα στην αγορά είναι αισθητά καλύτερο από το 2012, φαίνεται ότι οι ασφαλισμένοι έσπασαν πολλά από τα επενδυτικά τους συμβόλαια, «κοκκινίζοντας» το δείκτη ακυρώσεων της κατηγορίας.
 

Δίχως τα 
unit lined προϊόντα, η συνολική πτώση της παραγωγής περιορίζεται στο 7,1%, ποσοστό σαφώς χαμηλότερο από το 13,9%. 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο σύνολο η Ζωή κατά το πρώτο δίμηνο του 2013 εμφάνισε πτώση 24,8%, ενώ εξαιρουμένων των 
unit linked προγραμμάτων η πτώση περιορίζεται στο 9,9%. 
Τα ομαδικά συμβόλαια, στο εξεταζόμενο διάστημα μέτρησαν απώλειες της τάξης του 32%, λόγω επίσης έντασης των εξαγορών, ενώ πτωτικά κατά 18% κινήθηκαν και τα ομαδικά προγράμματα Υγείας.
 

Στο δίμηνο η αξίας της παραγωγής κλάδου Ζωής περιορίσθηκε στα 266 εκατ. ευρώ.
 
Τέλος, σύμφωνα πάντα με πηγές του 
IW, στις Γενικές Ασφαλίσεις τα έσοδα των ασφαλιστικών εταιρειών περιορίσθηκαν κατά 5,4% στα 423 εκατ. ευρώ, ενώ ειδικότερα στον κλάδο Αυτοκινήτων οι απώλειες διαμοφώθηκαν στο 11% με την αξία των εσόδων να διαμορφώνται στα 192 εκατ. ευρώ (Αστική Ευθύνη).

Πηγή : Insurance Word

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου